Perazica Do

„Perazica Do“ - skrivena plaža okružena ogromnim liticama smještena je u zalivu ispod manastira Reževići na 3 km od Petrovca.  Perazica Do je prilično mirno mjesto, bez buke i noćnog života. Uz zaliv nalazi se velika plaža do koje se dolazi kroz seosku stazu i stepenice. Na nekih 150m udaljenosti i nekoliko minuta hoda eto vas na mjesto koje osvježava oči svojim pejzažem.

Pogled dok budete koračali stazom do plaže oduzima dah. Prirodne ljepote ovog mjesta su očaravajuće. Kombinacija visokih litica, bistre vode i zlatnog pijeska je kao nešto iz filma.

Pri dolasku naći ćete na veliki izbor drvenih ležaljki i suncobrana koji su elegantno formirani, sa dovoljno udaljenosti između redova kako biste donekle imali osjećaj privatnosti.

Postoji mnogo aktivnosti koje možete raditi na plaži s obzirom da je prilično široka i ispunjena prirodnim ljepotama. Tako smo i mi za vrijeme našeg boravka odvojili vremena kako za igru s loptom, tako I za fotkanje uz nevjerovatne stijene koje se nalaze tik uz obalu. A nakon toga tražili rahlađenje u vidu plivanja u svijetlo prozirnoj boji mora, da bismo se nakon izlaska, nagradili sa par hladnih piva koje možete dobiti u obližnjm barovima.

Nakon nekoliko sati provedenih na plaži, čiliranja na suncu, ispijanja još kojeg piva i plivanja, krenuli smo natrag do vrha. Zatim smo se uputili stazom duž litica,  iznad mora , kako bi se divili nevjerovatnom pogledu na Jadransko more, uvalama ispod nas i praćenju zalaska sunca.

Svu ljepotu uživanja  ovog dana ne možemo staviti u riječi – preporučujemo da to sami iskusite...i kao mi, tako i vi ostanete očarani ☺